nadkachna píše:Ježíšek nám letos donesl analogový start set LGB (72403) s parní loko Stainz a já bych měl na případné znalé pár dotazů. U setu je uváděno, že loko kouří, součástí je i lahvička s olejem, ale nepřišel jsem na to, jak to celé spustit. Po nalití do kouřového generátoru se nic neděje a kromě přepínače vypínajícího zvuk jsem žádný další nenašel.
Ahoj Nadkachno,
Moje maličkost odbrousila mřížku, která je na báni komína a zůstal zde kruhový otvor, kterým se nechá lépe plnit kouřící kapalinou. Vybroušení mřížky horního krytu komína se chystá na stránce loko.
U25.0. Aby kouřový generátor generoval dým - nesmí se utopit. Osobně doporučuji otočit otevřenou lahvičku s kapalinou a 2x chrstnout (né víc) olej do generátoru. Generátor funguje při napájení 8-10V regulátoru. Při nižším napětí generátor přestává generovat dým (analog). U DCC toto by mělo jít pak nastavit na dekodéru.

Tady pak kontaktovat sekci DCC-digitalizaci zahradní železnice.
nadkachna píše:Druhý dotaz se týká sběru proudu. Na výhybkách Piko loko v místě platové srdcovky při nižších rychlostech často cuká. Je chyba ve výhybkách, analogovém napájení nebo v malé loko, která je ale většinou vychvalována jako spolehlivá?
Výhybky Piko neužívám - nevím kde může být problém. Na výhybkách LGB problémy loko. U25.0 Steinz nemá. Pokud by příčina byla v napájení (délka plastové srdcovky) je možno spojit galvanicky lokomotivu s prvním přivěšeným vozem, který má sbírací dvojkolí. (Řada kolegů to tak řeší).
Takže hodně úspěchů s modelem "Na věčné časy a nikdy jinak".