Přestavba modelu byla zmíněna na stránce úzkokolejného železničního blogu. Pokud chcete přestavbu provést zanechte SZ na tomto foru nebo na tel. kontaktu na stránkách zahradní železnice v sekci prodej modelů.

pepaamisa píše:No a nevešel by se reproduktor někam do kabiny? Mám to tak v BR 80. Reproduktor je za fírou a zvukový dekodér (ještě ten původní LGB samostatný) přilepený na oboustranné lepící pásce zespodu na střeše.
pepaamisa píše: Není 1,2kg moc, neodprdne to uložení náprav?
G_Zahrada píše:pepaamisa píše:No a nevešel by se reproduktor někam do kabiny? Mám to tak v BR 80. Reproduktor je za fírou a zvukový dekodér (ještě ten původní LGB samostatný) přilepený na oboustranné lepící pásce zespodu na střeše.
BR80 má pevné dveře. U37.0 je má otevírací (jako jedna z mála u LGB) a střecha kabiny je tady nosný prvek a navíc je dost tenká (nevystužená) a při demontáži skříně se to celé kroutí a prohýbá (jinými slovy - místo na lomové poškození při úpravách) - takže "do toho bych nešel ani jako divák".U U25.0 je reprák taky v boudě (pevné dveře), ale tady raději (U37.0) bych se přimloumval za ten zvukový vůz.
pepaamisa píše: Není 1,2kg moc, neodprdne to uložení náprav?
Nevím přesně co máte na mysli? - Zda nepraskne spojnice nebo zda se nevydřou nápravová ložiska?
digitalista píše:Nevím, co se vám kroutí, kotel je zvlášt a bouda taky a jsou bytelné...............
digitalista píše:jinak repro v kabině jsem taky viděl i se zvukovým dekodérem. Pokud máte loko s bednou na uhlí vzadu, není problém umístit zvuk i tam.
G_Zahrada píše:digitalista píše:Nevím, co se vám kroutí, kotel je zvlášt a bouda taky a jsou bytelné...............
To možná jo, ale hodně blbě se to dává dohromady - kotel a bouda a pořádně to nedrží při rozebrání (6-ry ruce) ..............
digitalista píše:jinak repro v kabině jsem taky viděl i se zvukovým dekodérem. Pokud máte loko s bednou na uhlí vzadu, není problém umístit zvuk i tam.
Právě "bednu s uhlím" u U37.0 vzadu bohužel nemám - tak jak je to na fotkách (poslední foto v první řadě).......Takže tady v tomto případě to bohužel asi nepůjde navíc je tam tišťák pro zadní osvětlení podle tohohle schématu.
![]()
digitalista píše:Pokud se budeme bavit o Účku, které je na schematu, tak není co řešit.......tam se v pohodě dekoder i zvuk vejde...........i reprák.
G_Zahrada píše:digitalista píše:Pokud se budeme bavit o Účku, které je na schematu, tak není co řešit.......tam se v pohodě dekoder i zvuk vejde...........i reprák.
Ach jo, ale předek na schématu je navíc doplněn dalším balastem (ta díra na reprák v továrním balastu je zalitá dalším balastem).![]()
Je to tady v nabídce místního prodeje
digitalista píše:Nevím, jaké máte stoupání a co s účkem taháte, mě další závaží připadá zbytečné.............................
G_Zahrada píše:digitalista píše:Nevím, jaké máte stoupání a co s účkem taháte, mě další závaží připadá zbytečné.............................
Celý problém je zhruba popsán na stránce modelů a předloh parních loko. Stoupání trati je 5-6%. A je to dojisté míry podobné zdejší "formulaci o kolejivu" že, jsou ti co čistí a jsou ti co jezdí - jsou ti co mají U37.0 odstavenou na manipulační koleji nebo ve vitríně a pak jsou ti co s ní jezdí. Moje maličkost se snaží být v té druhé skupině. Takže proto jsem provedl dané úpravy bez nichž by se tohle účko s vlakem ani nepohnulo. Původně jsem vlastnil dva kusy tohoto modelu, ale jeden z nich jsem pro tyto problémy nakonec prodal jeho původnímu majiteli, který si jej hýčká a oprašuje doma ve vitríně (konečně co taky s modelem, který není schopen jízdy).![]()
![]()
![]()
![]()
Jinak jsem se koukal na Vaše stránky a úplně stejný model jako má moje maličkost nabízíte k prodeji. Až budu jezdit můžete se s ním (máte jej stejně v analogu) stavit, abyste se sám přesvědčil jaké "psí kusy" na Brněnském kolejišti vyvádí.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
PS: Ten doplněný balast má dnes i ta kolegova "vitrínovka".![]()
Zpět na Stavby, přestavby a úpravy vozidel
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků