od Rupert von Kracmar » ned 15. lis 2015 22:37:30
Taky to dost řeším. Čarověníky jsem zamýtl, protože bych rád stromečky odpovídající skutečnosti. A čarověníky mají tvar koruny převážně kulovitý. Jinak jsou dopravdy malé. U nás je dělá pan Kostelníček z Jalubí.
Hledám kultivary miniaturních stromečků , které by nejvíce připomínaly skutečný strom , ale nic není ideální. Třeba zmiňovaný smrček Picea Glauca Echniformis je širší než vyšší. A pokud člověk najde smrček s pravidelným kuželovitým vzrůstem, tak má zase až tak hustě dokonalý vzhled (jak vysoustružený), že to zase není ono. Budu zkoušet, ale ty stromečky mě baví. Teď jsem na začátku a tahám stromečky z lesa (buk, dud, smrk, borovici ) a zkouším si s nimi doma hrát, tvarovat, stříhat. A hlavně zkouším, co bude vypadat dobře a čemu se bude u mne dařit. Mapuji zahradnictví a ptám se, kdo dělá miniatury (zakrslé). Zkouším se inspirovat od Bonsaistů. Teď jsem zaregistroval, že GKarel dává stromečky do země v květináčích a tím pozastavuje jejich růst. Taky jsem to chtěl vyzkoušet snad to půjde. A taky si od toho slibuji, že půjdou ze skalky vytáhnou a můži si snimi hrát na stole.
Nadkachna, smrček Picea Glauca Echniformis - budeš se snažit střihem mu dát "smrkovější" vzhled? Nobo jej necháš tak?
Zahradník
- a byl to divný zahradník, co vypěstoval, to sněd