GKarel píše:Je to poměrně nová stavba, takže po několika letech to bude asi vypadat trochu jinak a sem tam možná i něco praskne. Ale jinak jsem viděl tuto stavbu na ještě jiných fórech, kde bylo více fotek a základy byly udělány poměrně slušně. Ale ta kombinace betonu, s tou pravou švýcarskou loukou, je fantastická.
Mňo tady je anglický komentář k
zemnímu založení mostů. Když tak ještě originál:
Good point about the foundations, Gregh. As far as I could see, the bridges where just set down onto the ground. I also did not see any rebars poking out of the work in progress. I will let you all know in a few years how it held up. The next spring after the alpine winter will be interesting too.
Volně toto přeloženo z mojí mizerné angličtiny: V základech je málo betonu a docela chybí ocelová armatura (jak základech, tak v mostech). O dalším působení přírody bude informovat. Už se těší na letošní jaro a zajímá jej jak to dopadlo.
Tady je také fotogalerie na
Facebook-u. Snaha se cení, ale jestli je stavitel pan padre, tak se za něj budu modlit aby mu to neujelo a nepopraskalo. Právě z těchto důvodů (nutno použít ocelovou armaturu jak na stavbu, tak do základů) jsem toto na zahradě nestavěl, i když jsem mohl. Byl bych rád aby se toto nebralo jako kritika, nýbrž jako konstatování, že příroda má ve svých živlech strašnou sílu.
Co, ale obdivuju mnohem víc je fakt, že má padre Pedrini koleje venku, bez plotu a že to nemá nikdo potřebu ukrást a dát do sběru, aby měl na živobytí a také to, že se tam sečou meze u silnice.