Jejich modely staveb G.
G_Zahrada píše:Tak další zavedená krachující modelářská firma dík hospodářské krizi. Stránka firmy Vollmer.
Jejich modely staveb G.
digitalista píše:G_Zahrada píše:Tak další zavedená krachující modelářská firma dík hospodářské krizi. Stránka firmy Vollmer.
Jejich modely staveb G.
Proč dík hospodářské krizi ? Z jejich nabídky není nic zajímavé ani za poloviční cenu. Spíš bych řekl, že na to "kašlali"......
G_Zahrada píše:digitalista píše:G_Zahrada píše:Tak další zavedená krachující modelářská firma dík hospodářské krizi. Stránka firmy Vollmer.
Jejich modely staveb G.
Proč dík hospodářské krizi ? Z jejich nabídky není nic zajímavé ani za poloviční cenu. Spíš bych řekl, že na to "kašlali"......
Mňo já bych řekl, že částečně kvůli krizi a částečně kvůli čínskému (Tchajwan?) superlevnému dovozu Kibri - (koupil Viessmann) a jiných firem v HO a v N.![]()
PS: Stavby ve velikosti G tady zřejmě nebyly jako výdělečný program(dojná kráva), ale spíše jako marketingový doplněk - podle toho i cena(hvězda nebo divoká kočka) - což je u všech firem na tomhle trhu vel. G. Hl. produkce-obživa firmy Vollmer byla v HO a N a tady na to určitě nekašlali (co do kvality i kvantity-nabídky).
Jinak mě osobně se líbí jejich lok. remíza nebo kiosek (G) (ceny jsou dokonce nižší než u Pika.......(Lokschuppe)). Pro příznivce Švýcarska (RhB, FO, BVZ a jiné) tam mnoho není, ale příznivci "Feldbahnu" rozhodně o něco přišli.
digitalista píše:Vlastně máte pravdu, pod slovo krize se toho nechá schovat hodně. A že to dělají v Číně a na Thajwanu ? Kdopak jim asi ty technologie a formy dodal ??? Přišly časy, kdy všechny tyto firmy v rukou bankovních institucí a různých group půjdou do hajzlu.
digitalista píše:A že na to nekašlou ? Budu se zmiňovat pouze o G. Největšími výrobci doplňků a figurek je Faller/POLA a Preiser. Jejich produkce figurek je téměř totožná. Myslíte, že krize může za to, že tyto firmy vyprodukovaly jen 24 !!! typů sedících figurek do vozů ? A to nejdou ani všechny posadit........V Norimberku na veletrhu jsem se obou výrobců ptal, jestli budou dělat v budoucnu nějakého mašinfíru. Čuměli jak vejři. Viděl jste toho trotla, který sedí v Allegře, která stojí skoro 49 000,- ?
digitalista píše:Ta figurka je stará skoro jako LGB. Kolik z nás má na zahradě figurku Helmuta Kohla nebo papeže ? Bordel s kurvama, plážové volejbalisty, idiota, který jede na kole a na zádech má violončelo a podobné zhovadilosti........
digitalista píše:Když jedu ven tak mám seznam, co bych potřeboval - nějakou současnou zemědělskou techniku. zajímavé figurky, vybavení jídelních vozů, víte, kolik jsem už ušetřil peněz ?
Proto fandím malovýrobcům a těm, kteří chápou co potřebujeme, pravda není to zrovna nejlevnější............
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník